13ο Πολιτιστικό Πανόραμα Θεσσαλονίκης για την Ομοφυλοφιλία – Διαφυλικότητα

Αφίσα

Πρόγραμμα Ταινιών Μεγάλου Μήκους

Πρόγραμμα Ταινιών Μικρού Μήκους

Βραβεία

– 24 ταινίες μικρού μήκους (έως 59 λεπτά της ώρας)

– 8 ταινίες μεγάλου μήκους

– Ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ.

– από 9 χώρες (Βραζιλία: 7, Γαλλία: 6, Γερμανία: 3, Η.Β.: 1, ΗΠΑ: 3, Ισπανία: 2, Ισραήλ: 4, Ιταλία: 1, Ν. Αφρική: 5)

– 12 ταινίες για τη γυναικεία ομοφυλοφιλία, 14 ταινίες για την ανδρική ομοφυλοφιλία, 4 ταινίες για την τρανσεξουαλικότητα, ταινίες που αναφέρονται στην αμφιφυλοφιλία, ντοκιμαντέρ για θρησκευτικούς γάμους και το διεθνές ομοφυλοφιλικό κίνημα, ταινίες για το σεξ μέσα στην εξαθλίωση, για τις μεγάλες ηλικίες, για τον έρωτα που πρωτοεμφανίζεται στην εφηβεία, για τις σχέσεις έρωτα, για την οικογένεια, για τους μετανάστες σε φιλελεύθερες χώρες, για τις υπερβάσεις των τάξεων και του καθωσπρεπισμού.

Όλες οι ταινίες είναι υποτιτλισμένες στα ελληνικά.

Επίσης, θα υποβληθούν οι δύο ταινίες που βραβεύτηκαν πέρσι από το κοινό (θέμα: οι απόψεις των παιδιών ομόφυλων οικογενειών, βιασμός), και οι σκηνοθέτες τους, Ana Boluda / Ισπανία και David Färdmar / Σουηδία, θα παρευρεθούν μαζί μας και θα συζητήσουν.  Επίσης, συζητούν με το κοινό ο σκηνοθέτης Tomer Heymann (Ισραήλ), οι διδάσκουσες του Τμ. Κινηματογράφου Χ. Αδάμου & Μπ. Κακαλαμανίδου, η κοσμιτότρισσα της Παιδαγωικής Σχολής κ. Δ. Κογκίδου, η κοινωνική λειτουργός Σ. Πανταζή, και η μ.κ. εταιρεία Θετική Φωνή.

Μετά την προβολή ταινιών, διοργανώνονται συζητήσεις με ειδικούς επιστήμονες. Ιδιαίτερη βαρύτητα έχει η επίσκεψη του διεθνούς φήμης ισραηλίτη σκηνοθέτη Tomer Heymann,  ο  οποίος θα παρευρεθεί και θα συζητήσει με το κοινό, μετά την προβολή τριών ταινιών του.

Το κοινό θα ψηφίσει τις καλύτερες ταινίες, ενώ τα βραβεία συνίστανται στην πρόσκληση των βραβευμένων σκηνοθετών στο επόμενο Πανόραμα.