14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών

Αφίσα

Πρόγραμμα

Βραβεία

Photo Gallery

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συνδιοργανώνει με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών, οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 14 έως τις 23 Σεπτεμβρίου 2012, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Γερμανικό Ινστιτούτο Γκαίτε Θεσσαλονίκης, το Γαλλικό Ινστιτούτο Θεσσαλονίκης, τη Διεθνή Αμνηστεία- Γραφείο Ελλάδος, την Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης και την HOMOphonia – Συλλογικότητα για το Pride της Θεσσαλονίκης, υπό την αιγίδα του Γενικού Προξενείου Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη.

Το 14ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών και Τρανσεξουαλικών, Διεμφυλικών) Ταινιών προβάλει ταινίες μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ από την Αυστραλία, την Ιαπωνία, την Κορέα, την Ινδία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Ισραήλ, την Ελλάδα, την Ισπανία, τη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ουγγαρία, τη Νορβηγία, τον Καναδά, τις ΗΠΑ, τη Νότια Αφρική και τη Βραζιλία, με προσανατολισμό στις διαπροσωπικές σχέσεις σε διάφορα κοινωνικά περιβάλλοντα. Στόχος της διοργάνωσης, η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού πάνω στα ζητήματα της ομοφυλοφιλίας και αμφιφυλοφιλίας, καθώς και τις κοινωνικές παραμέτρους τους.

Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει επίσης έκθεση πορτραίτων με τίτλο «Proudly African & Transgender» της Gabriele Le Roux, η οποία παρασχέθηκε ευγενώς από τη Διεθνή Αμνηστία – Γραφείο Ελλάδας και θα πραγματοποιηθεί στο φουαγιέ του Μουσείου Κινηματογράφου. Η έκθεση φιλοξενεί πορτραίτα και αφηγήσεις δέκα διεμφυλικών από εφτά χώρες της Ανατολικής και Νότιας Αφρικής.