17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών

Αφίσα

Πρόγραμμα

Βραβεία

Photo Gallery

Trailer

Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο της ετήσιας δραστηριότητάς του, συνδιοργανώνει με τη μη κερδοσκοπική εταιρία Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο το 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ (Γκέι, Λεσβιακών, Αμφισεξουαλικών, Τρανσεξουαλικών και Διεμφυλικών) Ταινιών, οι κινηματογραφικές εκδηλώσεις του οποίου θα πραγματοποιηθούν από τις 18 έως τις 27 Σεπτεμβρίου 2015, στην αίθουσα Τάκης Κανελλόπουλος του Μουσείου Κινηματογράφου – Ταινιοθήκης Θεσσαλονίκης.

Στο 17ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών θα προβληθούν 35 ταινίες από 15 χώρες της Βόρειας και Νότιας Αμερικής, Ασίας, Αφρικής και Ευρώπης.

Στόχοι της διοργάνωσης είναι η γνωριμία με τα κοινωνικά, ιδεολογικά και πολιτικά ζητήματα, η ανάλυση της σκέψης και των συναισθημάτων σε θέματα έρωτα και κοινωνικού φύλου, η κοινωνικοποίηση της ατομικότητας, η αλληλεγγύη με πρόσωπα που υφίστανται τη βία και την άγνοια και, τέλος, η παγκόσμια συνεργασία για την μετατροπή των επιθυμιών των ανθρώπων σε αιτήματα και δικαιώματα, αξιοποιώντας καλές πρακτικές άλλων χωρών.

Σε όλη τη διάρκεια του φεστιβάλ οι θεατές θα έχουν την ευκαιρία να συνομιλήσουν με προσκεκλημένους σκηνοθέτες και να παρακολουθήσουν συζητήσεις για την ομοφυλοφιλία και το κοινωνικό φύλο. Να σημειωθεί επίσης ότι θα εγκαινιαστεί δράση για εύρεση εργασίας σε ΛεΓκΑΔΕ (κυρίως τρανς), άτομα που λόγω της σεξουαλικότητάς τους είναι άνεργα.

Το φεστιβάλ στηρίζεται από την Europe Direct του Δήμου Θεσσαλονίκης, πρεσβείες (Ελβετίας, Νορβηγίας, Σουηδίας), γενικά προξενεία (Γαλλίας), ινστιτούτα (Γερμανικό Goethe, Γαλλικό, Νορβηγικό), συλλόγους και ομάδες (HOMOphonia Thessaloniki Pride, Λεσβιακή Ομάδα Θεσσαλονίκης, Good As You(Th)), περιοδικά (Beater, Antivirus, Gaywold, Ροζ Καφενείο, Εξώστης, Greek Transgender Portal transs.gr του ΣΥΔ), το ξενοδοχείο Kinissi Palace.