18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης ΓκΛΑΤ Ταινιών

Αφίσα

Πρόγραμμα

Βραβεία

Photo Gallery

Τελετή Λήξης

Trailer

Από τις 23 Σεπτεμβρίου έως την 1η Οκτωβρίου 2016 διοργανώνεται το «18ο Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών» στο Μουσείο Κινηματογράφου – Ταινιοθήκη Θεσσαλονίκης (Λιμάνι).
Για τη διεξαγωγή του φεστιβάλ συνεργάζονται η μκο «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» με το «Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης» υπό την αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης, ενώ στηρίζεται από το γραφείο EUROPE DIRECT του Δήμου Θεσσαλονίκης, ξένες αποστολές (Πρεσβεία Νορβηγίας και Νορβηγικό Ινστιτούτο, Πρεσβεία της Σουηδίας, Γενικό Προξενείο της Γαλλίας στη Θεσσαλονίκη και Γαλλικό Ινστιτούτο, Γερμανικό Ινστιτούτο Goethe Θεσσαλονίκης), γκέι-λεσβιακές- τρανς οργανώσεις (Homophonia – Thessaloniki Pride, ΛΟΘ, ΣΥΔ), τη μκο PRAKSIS – Πρόσβαση σε Προσιτά Φάρμακα, ΜΜΕ (ΕΡΤ3, FM104/ΕΡΤ3, 95,8FM/ΕΡΤ3, 93,4FM ΣΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ, ALTER THESS, BEATER, Εξώστη, antivirus, TheReviever.eu) και το ξενοδοχείο Kinissi Palace.

– Θα προβληθούν και θα διαγωνιστούν 12 ταινίες μεγάλου μήκους και 32 ταινίες μικρού μήκους, μυθοπλασίας και ντοκιμαντέρ, παραγωγής 2015 και 2016, από 21 χώρες από όλες τις ηπείρους (Αργεντινή, Αυστραλία, Βιετνάμ, Βουλγαρία, Βραζιλία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ, Ενωμένο Βασίλειο, Ελλάδα, Ισραήλ, Ιταλία, Κάτω Χώρες, Λίβανος, Λουξεμβούργο, Μαλαισία, Νορβηγία, Σερβία, Σιγκαπούρη, Σουηδία, Φιλιππίνες). Οι παραπάνω ταινίες επιλέχτηκαν από περίπου 1.200, από 89 χώρες, οι οποίες υποβλήθηκαν στο φεστιβάλ μας προς κρίση. Οι ταινίες παρέχουν μια ματιά σε χώρες όπου οι πολιτικές και κοινωνικές δομές, καθώς και ο τρόπος σκέψης είναι έντονα ανθρωποκεντρικές, αλλά και σε χώρες με έλλειμμα δημοκρατίας και ανθρωπισμού. Πρόκειται για ταινίες ενημερωτικές, ψυχαγωγικές, αλλά και ταινίες με χιούμορ. Το αναλυτικό πρόγραμμα, η αφίσα και το τρέιλερ του φεστιβάλ είναι αναρτημένα στην ιστοσελίδα του φεστιβάλ (lgbtq-iff.gr).
– Συγχρόνως με τις κινηματογραφικές προβολές θα διεξαχθούν δέκα τέσσερις (14) συζητήσεις με το κοινό, εκ των οποίων δύο (2) διάρκειας 90 λεπτών της ώρας, στις οποίες θα εισηγηθούν Έλληνες και ξένοι σκηνοθέτες /-ιδες, καθώς και ειδικοί σε θέματα κοινωνικού φύλου και δικαιωμάτων του ανθρώπου.
– Επιπλέον, στον χώρο του Μουσείου θα εκτεθούν 40 αφίσες κινηματογραφικών φεστιβάλ από όλο τον κόσμο, τα οποία εξειδικεύονται στα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Ελεύθερη είσοδος προβλέπεται για την Επίσημη Έναρξη (Παρασκευή, 23 Σεπτεμβρίου, 9μμ, και την προβολή των ταινιών που ακολουθούν), όπως και για την Τελετή Λήξης (Σάββατο, 1 Οκτωβρίου, 9μμ, και την προβολή της ταινίας μεγάλου μήκους που θα βραβευτεί). Επίσης, η πρόσβαση σε όλες τις συζητήσεις είναι ελεύθερη.
Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ για κάθε προβολή, ενώ το ημερήσιο κοστίζει 8 ευρώ.