18ο Πανόραμα Βραβεία

ΒΡΑΒΕΙΑ ΚΟΙΝΟΥ


ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Η καλύτερη ταινία μεγάλου μήκους, που βαθμολογήθηκε ως «Εξαιρετική» και της απονεμήθηκε το ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ, ήταν το ντοκιμαντέρ:

finding phong

 

«Η ανεύρεση της Phong – Finding Phong»

των Swann Dubus και Tran Phuong Thao, από το Βιετνάμ, σχετικά με τον επαναπροσδιορισμό του ανατομικού φύλου.
 
 
Οι επόμενες τρεις καλύτερες ταινίες μεγάλου μήκους, που ισοψήφισαν κρίθηκαν ως «Πολύ καλές» και τους αποδόθηκε «Εύφημη Μνεία», ήταν:
1) Αφάνταστες Καταστάσεις – Unbelievable, του Cedric Thomas Smith, μυθοπλασία από τις ΗΠΑ, σχετικά με την ενδο-οικογενειακή βία, βία εντός της συμβίωσης.
2) Πράξη Αγάπης – An Act of Love, του Scott Sheppard, ντοκιμαντέρ από της ΗΠΑ, σχετικά με τον αγώνα ενός ιερέα για την καθιέρωση Ομόφυλου Γάμου στην Ενωμένη Εκκλησία Μεθοδιστών, και
3) Ριζικά Ευτυχισμένος – Fundamentally Happy, των Tan Bee Thiam και Lei Yuan Bin, μυθοπλασία από τη Σιγκαπούρη, σχετικά με την επεξεργασία των συναισθημάτων ενός νεαρού άνδρα που είχε βιαστεί στην παιδική του ηλικία.
 
 
 

ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΤΑΙΝΙΕΣ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ

Η καλύτερη ταινία μικρού μήκους, που βαθμολογήθηκε ως «Πολύ Καλή» ήταν η μυθοπλασία:

stay

 

«Μείνε – Stay»

των Milka Mircic Martinovic και Pierre-Yves Dalka, από τη Γερμανία, σχετικά με τον τις αναμνήσεις μιας σχέσης κρυφής από το κοινωνικό περιβάλλον.
 
 
 
Οι επόμενες δύο καλύτερες ταινίες Μικρού Μήκους που βαθμολογήθηκαν ως «Πολύ Καλές» και τους αποδόθηκε «Εύφημη Μνεία», ήταν:

1) Άνοια – Forgetfulness, της Mayur Katariya, μυθοπλασία από την Αυστραλία, σχετικά με την γεροντική άνοια μιας λεσβίας που αναπολεί τη ζωή της.
2) Είσαι πανέμορφος – You are Beautiful, του Hristo Poriazov, μυθοπλασία από τη Βουλγαρία, σχετικά με την αλληλο-αποκάλυψη γιου και πατέρα, ότι είναι και οι δυο ομοφυλόφιλοι.