Η ομάδα

Στη διοργάνωση του φεστιβάλ συμμετέχουν:
Μέλη της Σύμπραξης για το Κοινωνικό Φύλο (*)
 
Νίκος Χατζητρύφων (Δρ. πολιτικός μηχανικός, επ. προϊστάμενος περ. δ/νσης ΥΠΠΟΑ, πρόεδρος της «Σύμπραξης», γενικός συντονισμός & εποπτεία του φεστιβάλ)
 
Οδυσσέας Αναστασόπουλος (ψυχολόγος MSc, ταμίας της «Σύμπραξης» – συντονιστής, αξιολογητής των ταινιών)
 
Μαρία Ευθυμιάδου (μέλος της «Σύμπραξης», γραμματειακή υποστήριξη)
 
Σπύρος Βαρβέρης (μέλος της «Σύμπραξης», διοργάνωση παράλληλων εκδηλώσεων)
 
Εθελοντές / Εθελόντριες

Πρόσωπα διαφόρων ειδικοτήτων και ενδιαφερόντων: γραμματείς, μεταφραστές, υπεύθυνοι επικοινωνίας και δημόσιες σχέσεις, Ιστορικοί τέχνης, Φιλόλογοι, Ψυχολόγοι, Οικονομολόγοι, Επιστήμονες των Πολιτικών & κοινωνικών επιστημών, γραφίστες.
 


 
(*) Η «Σύμπραξη για το Κοινωνικό Φύλο» είναι μη κερδοσκοπική εταιρία με έδρα τη Θεσσαλονίκη που δραστηριοποιείται με στόχο:
 
– Την προαγωγή των Καλών Τεχνών (συμπεριλαμβανομένου του Κινηματογράφου) και των Ανθρωπιστικών Επιστημών, στο βαθμό που αυτές σχετίζονται με τη συμπεριφορά του κοινωνικού φύλου.
 
– Την προώθηση των επιθυμιών, αναγκών, αιτημάτων και δικαιωμάτων, οι οποίες σχετίζονται με το κοινωνικό φύλο, ατόμων και κοινωνικών κατηγοριών.
 
– Την ανάπτυξη του ανθρωπιστικού ιδεώδους της ουσιαστικής ισοπολιτείας των ανθρώπων σε θέματα ελευθερίας της έκφρασης της σκέψης και των συναισθημάτων, ειδικότερα αυτών που αφορούν στον έρωτα, τη σεξουαλικότητα και το κοινωνικό φύλο.
 
Η Εταιρεία δίνει έμφαση στην ενασχόλησή της με παραμέτρους που αναστέλλουν ή καταστέλλουν θεσμικά το δικαίωμα στην ερωτική έκφραση και στις παραμέτρους που περιορίζουν τις κοινωνικές λειτουργίες των φύλων.
 
Κύρια ετήσια δράση της «Σύμπραξης» είναι το «Διεθνές Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης Γκ.Λ.Α.Τ. Ταινιών», σε συνεργασία με το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης.
Επίσης διεξάγει:

  •    • Ημερίδες, διαλέξεις και συζητήσεις,
  •    • Κοινωνικές έρευνες,
  •    • Εκδόσεις βιβλίων για την ομο-/αμφιφυλοφιλία, διεμφυλικότητα.
  •    • Εκθέσεις εικαστικών δημιουργημάτων.